În viaţă irosim ani şi la moarte cerşim clipe.

luni, 16 martie 2009

Movies


Acum simt nevoia sa vad un film, asa ca bantui pe siteuri. Nu sunt sigura, insa as vrea sa vad ceva actiune si o poveste de dragoste? Dar totusi nu sunt sigura :). 
Ar trebui sa aleg ceva intre Revolutionary Road , Juno si The Curios Case of Benjamin Button... In seara asta daca nu vad unu' macar pe jumatate innebunesc :))
Simt nevoia de filme. Neaparat, ca altfel iese urat... Si, pt ca ma plictisesc, pun "scurta descriere" :
Juno: Viata liceenei in varsta de numai 16 ani Juno MacGuff este pe cale sa se schimbe pentru totdeauna atunci cand afla ca o singura relatie sexuala, pe care a intretinut-o din initiativa ei si mai mult cu titlul de experiment cu vechiul ei amic si coleg Paulie Bleeker, s-a materializat intr-o sarcina nedorita. 

Bucurandu-se de suportul moral si de sprijinul neconditionat al tatalui ei Mac, al mamei sale vitrege Brenda si nu in ultimul rand al prietenului ei Paulie, adolescenta indrazneata, plina de farmec, inteligenta si sarcastica nici nu ia in calcul varianta avortului si decide sa aduca pe lume acest copil pentru a-l da spre adoptie unui cuplu de tineri aflati in imposibilitatea de a procreea. Juno si cea mai buna prietena a ei triaza cu mare atentie anunturile de adoptie din ziarele locale si in cele din urma ii selecteaza pe Vanessa si Mark Loring ce par a alcatui familia perfecta, capabila sa-i ofere copilului afectiune, atentie, confort material, o educatie aleasa si un camin stabil. Cunoscandu-i insa pe cei doi soti in intimitatea lor, Juno remarca faptul ca Vanessa este o femeie excesiv de riguroasa si rigida, in vreme ce Mark este un copil mare, nepregatit sa isi asume responsabilitatile de tata, care tanjeste dupa viata lui libera si fara griji de dinainte de casatorie, cand putea canta la chitara si putea urmari preferatele lui filme horror. 

De-a lungul a noua luni de sarcina care o maturizeaza si o fac sa valorizeze mai mult decat pana acum puterea prieteniei, a iubirii sau a responsabilitatii si grijii parintesti, Juno decide sa ii incredinteze copilul Vanessei, chiar daca aceasta tocmai a ramas o mama singura, dupa separarea de imaturul ei sot.

The Curious Case of Benjamin Button: Adaptat dupa nuvela omonima a autorului american Francis Scott Fitzgerald, filmul de fata este o fantezie cu elemente de science fiction si drama, ce urmareste cazul iesit din comun al unui barbat pe nume Benjamin Button care reuseste sa inverseze procesul firesc de scurgere a timpului, nascandu-se batran si intinerind pe masura ce anii se scurg. Povestea este plasata in New Orleans, debutand spre sfarsitul primului Razboi Mondial si derulandu-se pana la inceputul secolului XXI, timp in care Benjamin experimenteaza deopotriva sentimentul iubirii si al pierderii, bucuria vietii si amaraciunea mortii. 

Dupa o prima iubire pentru Elizabeth Abbott, consumata in Rusia in anii '30, la varsta de 50 de ani Benjamin Button se indragosteste nebuneste de o femeie de 30 de ani pe nume Daisy si problemele nu intarzie sa apara in aceasta relatie amoroasa intrucat cei doi parteneri de cuplu evolueaza in directii diferite, barbatul intinerind pana cand ajunge un bebelus si dispare in cele din urma de pe fata pamantului, iar femeia imbatranind.


Revolutionary Road: April si Frank Wheeler sunt un cuplu de tineri vigurosi, care traiesc cu cei doi copii in suburbiile orasului Connecticut pe la mijlocul aniilor '50. Masca lor exterioara le asigura o frustrare ciudata a inabilitatiilor de a-si indeplini cu succes relatia sau carierele. Frank este blocat intr-o slujba de birou bine platita dar plictisitoare, si April este o casnica care inca jeleste dupa cariera de actrita la care spera. Determinati sa se identifice ca superiori ai vietii mediocre si lejere care-i inconjuara,decid sa se mute in Franta unde spera sa reuseasca mai cu succes sa-si dezvolte adevarata sensibilitate artistica, liberi de solicitarile capitaliste ale Americii. In timp ce relatia lor se deterioreaza intr-un ciclu de neintelegeri fara sfarsit, gelozii si acuzatii, calatoria si visele ce si la doresc realizate sunt puse in pericol...
Huh. Pana la urma cred ca ma uit la Twilight :)). Cat de bine ma stiu eu hotari cand vine vorba de filme:))... 
Revenind la scoala. A fost oribil azi. Deci nu mai suport, abea astept sa se termine si sa vina vacanta. E oribil de greu sa ma chinui sa traiesc in plictiseala asta... Monotonia zilnica si falsitatea celor din jur :)). 
Totusi bine macar ca exista sooomnu'... Nu credeam ca vreodata o sa recunosc, dar in perioada asta adoor sa dorm :x. E mai mult decat linistitor, relaxand si bine-venit somnul :X 
Azi am dormit aprox 3 ore, deci la noapte pot sa citesc cat vreau, mai ales ca nu merg la engleza :x. Acum ma pun sa citesc deci nu mai scriu. Astept sa se puna pe-un cd Twilightu' ca pana la urma ma uit pe laptop ... 


Niciun comentariu: